GNOSTİZMİN İLKELERİ

Gnostisizmin ilkeleri [değiştir]


  • 1- Hakikatlere ulaşabilmede dinler yetersizdir.
  • 2- Hakiki bilgiler, yani hakikate ait ya da hakikate yakın bilgiler ancak ruhsal ve psişik gelişim yoluyla edinilebilir.
  • 3- Ruh ölümsüzdür. Ruh dünya yaşamında bir tür hapishane yaşamı geçirmektedir.
  • 4- Gerçek olan, fiziksel dünya yaşamı değil, ruhsal yaşamdır.
  • 5- Dünya düalite ilkesinin geçerli olduğu bir gelişim ortamıdır.
  • 6- Ruhsal gelişim yolunda en önemli bilgi kaynaklarından biri ruhsal alemden ruhsal irtibatlarla alınabilecek yüksek bilgiler içeren tebliğlerdir ki, bunlar ruhsal bakımdan seçkin insanlara verilir.
ayrıca gnostikler reenkarnasyona da inanırlar. tüm ilahi dinlere karşı ve alternatif dururlar. evrensel olduklarına inanırlar.

dünya çapındaki dini yozlaşma ve dinlerin birbiriyle yumuşatılıp kaynaştırılmak istendiği ortada. bu kaynaştırma dinler arası diyalog faaliyetleriyle, dinlerin ayrımcılık yapılan tarafları el altından ilahiyat çalışmalarıyla ( ülkemizde geçen yıllarda gizlice başlatılan akademik düzeyde başlatılan hadis ayıklama işlemleri) silinmeye çalışılıyor. şu an budizm- hinduizm gibi dinlerin ruhsal ayinleri olan yoga, meditasyon; inançları olan reenkarnasyon, astral seyahat,chi enerjisi... şu anda hangi dinden olursa olsun insanlarca benimsenmiş inançlardır. dünya çapında gnostisizmden doğan bu çeşit doğu felsefeleri; medya, kitaplar, yazarlar ve çürük alternatif bilim araştırmaları ile insanların zihinlerine yerleştirilmiş vaziyette. artık ruhsal yönlerini bu tip inançlarla doldurmuş olan insanlar camilere kiliselere sinagoglara gitmiyorlar.

hem islam, hem de eskide kalan ancak ibrahimi kökenli olan bütün dinler kökten yumuşatılıp, sindirilip, gnostik kökenli inançlarla doldurulup, kaynaştırılıp yokedilmek isteniyor. medeniyetin merkezi batı olmasına rağmen fakir uzakdoğu insanlarının inançları bütün dünyaya yayılmış durumda. burada bilinçli bir operasyon yapıldığı su götürmez bir gerçek.

gnostisizmde insanın kendisi tanrıdır, ruhsal yolculuğunu tamamladığı sürece.bir garip ruhlar alemi mevcuttur.

örnek verelim medyanın dünya çapında sükse yapan yapımlarından;

1;avatar the last airbender; içindeki yolculuğu ve ruhsal gelişimini tamamlayan aang, binlerce yıldır reenkarne olup elişen ruhuna, yani içindeki avatara hükmedebilmeyi öğrenir. 4 elementin ve dünyanın efendisi olur.

2; thor; tanrısal güçlere sahip, insanoğlu gibi hümanoid uzaylılar. dünyalıların ermiş hali.

3; matrix; neo... anlatmaya gerek yok
4;doctor who; zamanın girdap enerjisiyle tanrısallaşan bir insansı(doctor). ve de insan (yardımcısı rose).
5;olasılıksız romanı; içindekini keşfedip eren birisi
6;ölümsüz romanı; içindeki boyutlarda gezinmeyi öğrenen bir insan. zaman yolculuğu ve paralele evrenlerde hükmetmeye başlaması da cabası.
7; kaynak filmi; bir yıldız patlamasıyla ruhu bütün evrene kök salan astronotumuz.
8;mesaj filmi; üstün uzaylı olmuş, dünyanın eski ölülerinin ruhları.
9; bilimkurgu fantastik adına ne izlesem aynı şeyler....

kısacası hepsinde ortak bir tema var. içindeki gücü keşfeden ve tanrısallaşan insan... arada reenkarnasyon gibi bazı inaçlar da serpiştirilmiş. ve herşeyi yaratan, hükmeden tanrı fikrine kesinlikle yer yok.